Welke internetbundel heb ik nodig?

Internetproviders bieden vaak abonnementen waarbij nog gekozen moet worden uit het aantal Mb’s per maand. Maar hoe kan bepaalt worden hoeveel Mb nodig is?

Bij het kiezen van een internetbundel is het handig om rekening te houden met het Wi-Fi gebruik. Als de mobiele telefoon of tablet gebruik maakt van Wi-Fi heeft dit namelijk geen invloed op de internetbundel. Pas als het apparaat overschakelt op het 3G- of 4G-netwerk wordt een beroep gedaan op de Mb’s uit de bundel.

De internetbundels lopen inmiddels op tot 10Gb per maand. De gemiddelde gebruiker zal deze bundel echter niet nodig hebben. Meer gangbare internetbundels variëren van 200Mb tot 2Gb. Voor mensen die weinig online zijn is 200Mb per maand genoeg. Hiermee kan men mailen, gebruik maken van social media en af en toe surfen. Voor het mailen van zwaardere bestanden en het delen van foto’s en filmpjes via Facebook en Whatsapp is ongeveer 500Mb per maand nodig. Daarnaast wordt ook veel gebruik gemaakt van app’s. Vanaf 1Gb wordt er veel gebruik gemaakt van internet. Er wordt dagelijks gesurft, filmpjes bekeken en online muziek geluisterd.