Digitenne

Met Digitenne van KPN kijkt men draadloos digitale televisie. Daarnaast biedt de provider ook TV in combinatie met internet aan. De internetverbinding wordt afgesloten via het KPN netwerk.

In 1999 werd de stichting Digitenne opgericht die ervoor moest zorgen dat digitale TV via ether werd geïntroduceerd. Digitale TV via de ether is ontwikkeld door Nozema en maakte het mogelijk dat men draadloos televisie kan kijken. KPN had destijds al aandelen Digitenne en heeft product in 2006 overgenomen. Inmiddels is KPN niet meer de enige provider die digitale televisie aanbied via de ether. Ook telecomproviders Online.nl, Stipte en Tele2 bieden het product aan.

Digitenne
Met Digitenne komt het TV-signaal niet binnen via kabel of satelliet, maar via de ether. Het signaal gaat door de lucht en wordt opgevangen door een antenne. Vervolgens wordt het signaal door een decoder omgezet in digitale televisie. Een voordeel van Digitenne is dat overal in huis draadloos TV kan worden gekeken. Nadeel is echter dat digitale TV via de ether een beperkter zenderaanbod heeft en het signaal nog wel eens kan storen.

Digitenne met internet
Naast digitale televisie biedt Digitenne nu ook internet aan. De internetverbinding wordt wel samen met TV van Digitenne afgesloten. Het internetaanbod verloopt via het KPN netwerk. De maximale internetsnelheid bedraagt 50Mb/s en de uploadsnelheid van de internetverbinding is maximaal 5Mb/s.