Fiber

Fiber is een jonge glasvezelaanbieder die losse internetabonnementen en Alles-in-1 pakketten aanbiedt. Glasvezelaansluitingen zijn vaak snel en betrouwbaar. Een ander voordeel van glasvezel is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Fiber is de Engelse vertaling van glasvezel. Een toepasselijke naam dus voor een glasvezelaanbieder. Het is nog niet in heel Nederland beschikbaar, maar als er in een gemeente genoeg vraag naar is wordt er mogelijk glasvezel aangelegd. Fiber rolt zelf geen glasvezel uit, maar biedt internet, telefonie en televisie aan via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Als ruim 1,7 miljoen huishoudens zijn aangesloten op dit glasvezelnetwerk.

Internet
Internet via glasvezel is in opkomst. Volgens het TNS Nipo onderzoek uit 2013 zijn 9 van de 10 glasvezelgebruikers tevreden over het gebruik. Fiber speelt in op deze ontwikkeling door het aanbieden van verschillende losse internetabonnementen. De abonnementen worden aangeboden met verschillende maximale internetsnelheden die variëren van 30Mb/s tot 100Mb/s. De looptijd van de abonnementen is 12 of 24 maanden.

Alles-in-1 pakket
Internet van Fiber is ook te combineren met interactieve HD, digitale of analoge TV. Met interactieve HD TV profiteert men van meer zenders en andere voordelen. Hiervoor moet echter wel een extra vergoeding worden betaald. Naast televisie bevat het pakket namelijk ook vaste telefonie. Dit kan eventueel worden uitgebreid met onbeperkt bellen. Door deze diensten bij dezelfde provider af te sluiten zijn klanten vaak voordeliger uit en krijgt men alle diensten via hetzelfde betrouwbare netwerk.