Tele2

Tele2 is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste telecomaanbieders van Nederland. De provider biedt consumenten abonnementen voor vast internet, mobiel internet, digitale televisie en telefonie.

Van oorsprong is Tele2 een Zweedse telecomprovider die is opgericht in 1993. In Nederland startte Tele2 vier jaar later met het aanbieden van goedkoop bellen voor consumenten. De provider is uitgegroeid tot een groot telecombedrijf en heeft inmiddels 1,2 miljoen Nederlandse klanten op de zakelijke en particuliere markt. Tele2 biedt naast vaste telefonie ook mobiele telefonie, internet en televisie aan. Alle diensten worden geleverd via een eigen glasvezel- en DSL-netwerk dat heel Nederland dekt. Echter beschikt Tele2 niet over een eigen mobiel netwerk en maakt daarom gebruik van het netwerk van T-Mobile. Dit netwerk behoort tot de beste en meest innovatieve netwerken van Europa.

Internet
De maximale internetsnelheid kan variëren van 20Mb/s tot 100Mb/s, afhankelijk van de woonplaats en het abonnement dat is afgesloten. Met een ADSL-verbinding kunnen klanten snel internetten zonder datalimiet, maar men kan ook kiezen voor een glasvezelverbinding. Dit is een snelle en betrouwbare internetverbinding die beschikbaar is voor meer dan 1,8 miljoen Nederlandse huishoudens.

Pakketten
Naast een los internetabonnement kunnen bij Tele2 ook pakketten worden afgesloten. Deze pakketten bevatten altijd een internetverbinding, waaraan vast bellen en/of televisie toegevoegd kan worden. Bij TV van Tele2 kan gekozen worden voor interactieve TV of digitale televisie. Ten opzichte van digitale televisie is interactieve TV uitgebreider. Zo biedt het de mogelijkheid zenders in HD te bekijken of kan het pakket worden uitgebreid met verschillende zenders.