Welke internetsnelheid past bij mij?

Internetproviders bieden abonnementen aan met verschillende internetsnelheden. De snelheid die een huishouden nodig heeft is afhankelijk van welke internetactiviteiten het uitvoert.

Ongeveer 5Mb/s biedt voldoende internetsnelheid om met één apparaat gebruik te maken van internet. Met deze snelheid kan men bijvoorbeeld e-mailen, surfen en video's bekijken. Om met meerdere apparaten gebruik te maken van snel internet is ongeveer 20Mb/s nodig. Hiermee kunnen meerdere gezinsleden tegelijk surfen, gamen en middelgrote bestanden downloaden. Als meerdere gezinsleden tegelijkertijd willen internetten of grotere bestanden willen downloaden vereist dat een internetsnelheid van 50Mb/s of sneller. Met deze snelheid is het ook mogelijk om videomateriaal snel te uploaden en om media in hoge kwaliteit te bekijken.

Voor een ADSL- en VDSL-aansluiting geldt dat interactieve televisie invloed kan hebben op de internetsnelheid. Interactieve tv maakt namelijk gebruik van internet. Doordat de internetverbinding via een DSL-aansluiting wordt verdeeld over alle actieve apparaten kan tijdens TV kijken het internet op de computer trager zijn.