Lijbrandt

Lijbrandt is een glasvezelprovider die in 2012 is overgenomen door KPN. De provider wordt in 2014 of begin 2015 volledig ondergebracht bij Telfort. Voorheen bood Lijbrandt glasvezelabonnementen voor TV, internet en telefonie.

Lijbrandt werd opgericht in 1997 als dochterbedrijf van Technotel Installatie Techniek. Dit bedrijf voerde telecom installaties uit bij zorginstellingen. Drie jaar later ontstond Lijbrandt Telecom Nederland. De provider bood televisie, internet en vaste telefonie aan via glasvezel en richtte zich op de particuliere en zakelijke markt. Het hoofdkantoor was gevestigd in Hillegom.

In 2012 werd Lijbrandt samen met andere glasvezelaanbieders overgenomen door KPN. Vervolgens werden de providers ondergebracht bij dochteronderneming Telfort. Door deze ontwikkeling kreeg ook Telfort de mogelijkheid tot het aanbieden van glasvezelverbindingen. KPN maakt Telfort hiermee een prijsvechter op de glasvezelmarkt. Lijbrandt biedt inmiddels geen abonnementen meer aan en klanten worden ondergebracht bij Telfort.