Online.nl

Online.nl is een dochteronderneming van CanalDigitaal en heeft een breed pakket aan televisie-, internet- en telefoniediensten. De diensten worden aangeboden via een ADSL en glasvezelverbinding.

Online.nl wordt één van de jongste, maar ook de oudste internetaanbieder van Nederland genoemd. De eerste voorganger van Online.nl was Euronet, opgericht in 1994 en bood internetdiensten aan via een starterspakket. De jaren daarna kende Online.nl vele namen als Wanadoo, Orange en T-mobile Online, tot eind 2013 Online.nl werd overgenomen door CanalDigitaal. De provider wilde hiermee haar positie op de alles-in-1 markt versterken. Al bijna 20 jaar is Online.nl een toonaangevende internetprovider met meer dan een half miljoen gebruikers.

Internet
Internet van Online.nl wordt aangeboden in verschillende snelheden die variëren van 10Mb/s tot 50Mb/s. Het gaat hier om de ADSL verbinding. Voor de glasvezelverbinding variëren de snelheden van 50Mb/s tot 100Mb/s. Glasvezel kenmerkt zich als een snelle en betrouwbare verbinding waarbij de up- en downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Echter is internet via glasvezel nog niet voor ieder huishouden in Nederland beschikbaar.

Pakketten
Online.nl biedt naast losse internetabonnementen ook Alles-in1 pakketten aan. In deze pakketten is een internetverbinding, televisie en bellen opgenomen. De klant kan ook hier weer kiezen uit een ADSL of glasvezelverbinding. Televisie wordt standaard aangeboden als interactieve TV, waardoor men beschikt over extra veel zenders en de optie ‘TV Gemist’.

Naast de Alles-in-1 pakketten biedt Online.nl ook pakketten aan met alleen internet en bellen. De maximale internetsnelheid varieert van 10Mb/s tot100 Mb/s, mede afhankelijk van de internetverbinding (ADSL of glasvezel).