Ziggo

In 2007 is Ziggo ontstaan uit een fusie van @Home, Casema en Multikabel. @Home was onder andere één van de grootste kabelaanbieders van Nederland en Casema was een toonaangevende provider op de telecommarkt.

Hierna beschikt Ziggo samen met UPC over 90% van de Nederlandse kabelmarkt. Beide providers bieden vrijwel dekking in heel Nederland, met uitzondering van Zeeland. De providers concurreren echter niet met elkaar, omdat er per postcode één kabelaar beschikbaar is. Via het kabelnetwerk van Ziggo biedt de provider haar internet-, televisie- en telefoniediensten aan. De producten kunnen los worden afgesloten of in een pakket.

Internet
Kabelinternet wordt geleverd via de televisiekabel. Vandaar dat internet van Ziggo altijd samen wordt afgesloten met televisie. Met TV binnen deze abonnementen ontvangt de klant verschillende analoge, digitale en HD-zenders. Daarnaast is het internet verkrijgbaar met verschillende maximale snelheden die variëren van 30Mb/s tot 180Mb/s. De verwachte uploadsnelheden bedragen één-tiende van de aangegeven downloadsnelheid.

Alles-in-1 pakket
Ziggo biedt verschillende Alles-in-1 pakketten aan. Hierin is een internetverbinding, interactieve televisie en telefonie opgenomen. Het verschil tussen de pakketten is de maximale internetsnelheid. Naast de Alles-in-1 pakketten kan televisie en telefonie ook als los abonnement worden afgesloten.

Ziggo Mobiel
Naast vaste diensten biedt Ziggo ook mobiele abonnementen aan. De abonnementen zijn met of zonder toestel af te sluiten. Vervolgens kiest men uit verschillende bundels. De internetbundels lopen bijvoorbeeld op tot 1Gb en het is mogelijk onbeperkt te bellen en sms-en. Ziggo maakt gebruik van het mobiele netwerk van Vodafone.