Telfort

Telfort is onderdeel van KPN en maakt gebruik van hetzelfde stabiele netwerk. Het netwerk biedt een goede dekking zowel binnen- als buitenshuis. De diensten die Telfort aanbiedt zijn mobiele telefonie, vaste telefonie, internet en (digitale) televisie.

Telfort is opgericht in 1996 door een samenwerking tussen British Telecom en Nederlandse Spoorwegen. De provider biedt vanaf het begin al mobiele en vaste telecommunicatie aan. Tegenwoordig is Telfort een dochter van KPN en is een prijsvechter op de Nederlandse telecommarkt die zich richt op consumenten en zakelijke klanten. Vanaf 2013 biedt Telfort, naast ADSL verbindingen, ook glasvezelverbindingen aan. De abonnementen worden verkocht via het online-kanaal en de bekende Telfort winkels.

Pakketten
De pakketten van Telfort bestaan standaard uit een internetverbinding, die wordt aangevuld met televisie en/of vaste telefonie. Telfort klanten kunnen kiezen uit een ADSL of glasvezelverbinding, mede afhankelijk van de woonplaats. Het glasvezelpakket bevat standaard interactieve TV, maar klanten ontvangen daarbij ook een analoog en een digitaal signaal.

Internet
Voor internet van Telfort kan men kiezen uit diverse internetabonnementen. Het verschil tussen de abonnementen zit hem vooral in de snelheid. De maximale internetsnelheid verschilt van 8Mb/s tot 50Mb/s. Maar naast deze ADSL-verbinding biedt Telfort ook een glasvezelverbinding aan. Glasvezel staat bekend om zijn snelheid en betrouwbaarheid. Het heeft een down- en uploadsnelheid van 50Mb/s en kan nog worden verhoogd tot 100Mb/s.

Mobiel
Ook voor mobiele abonnementen kan men bij Telfort terecht. De abonnementen worden afgesloten met of zonder telefoon. Verder is er keuze uit verschillende bundels voor internet en bellen/sms-en. Ook kan gekozen worden voor een prepaid abonnement.