Waarom overstappen van internetprovider?

Het aantal internetproviders in Nederland blijft toenemen en daardoor neemt ook de concurrentie op de markt toe. Consumenten kunnen hierdoor profiteren van scherpe prijzen en een uiteenlopende aanbod.

Als het contract met de huidige internetprovider bijna afloopt is het niet onverstandig om te bekijken of het abonnement bij een andere provider goedkoper wordt aangeboden. En naast de prijs van het abonnement kan ook de internetsnelheid veranderd zijn. Er zijn verschillende voordelen te behalen door over te stappen van internetprovider.

Goedkoper abonnement
Internetproviders stunten met prijzen en bieden allerlei aanbiedingen op het gebied van prijs of extra diensten om nieuwe klanten te werven. De consument kan hiervan profiteren door te kiezen voor een nieuwe provider of een ander abonnement bij de huidige provider. Door de snelle technische ontwikkelen stijgen onder meer de maximale internetsnelheden in hoog tempo en worden de lagere snelheden goedkoper. Daarom kan bijvoorbeeld hetzelfde abonnement van een jaar geleden worden aangeboden voor een lagere prijs.

Sneller internet
Door de constante technische ontwikkelingen worden de abonnementen met lagere snelheden niet alleen goedkoper, maar kunnen er ook abonnementen worden afgesloten met hogere internetsnelheden. De kans is daarom groot dat de prijs van het huidige abonnement dat twee jaar geleden is afgesloten overeen komt met de prijs van een nieuwer en sneller internetabonnement.

Alles-in-1
Providers bieden naast losse internetabonnementen vaak ook Alles-in-1 pakketten aan met daarin internet, televisie en vaste telefonie. Vrijwel in alle gevallen is het voordeliger om een pakket af te sluiten in plaats van twee of drie losse abonnementen, indien er van alle diensten gebruikt wordt gemaakt uiteraard. Ook biedt een pakket voordelen als er klachten of problemen zijn met één van de diensten. Er is dan één aanspreekpunt en er kan geen twijfel ontstaan over welk abonnement voor problemen zorgt.