XMS

Glasvezelprovider XMS werd in 2012 overgenomen door KPN en zal in 2015 volledig verdwijnen. Na de overname werd XMS samen met andere overgenomen providers ondergebracht bij Telfort. Hierdoor kon Telfort vanaf maart 2013 ook haar diensten aanbieden via een

Het merk XMS zal in 2015 volledig verdwijnen. Voorheen was XMS een provider die radio, televisie, telefonie en internet aanbood via het glasvezelnetwerk van exploitant Glashart. Het was destijds een moderne telecomprovider, omdat glasvezel toen nog vrij nieuw was.

In 2012 werd glasvezelprovider XMS overgenomen door KPN, net als KickXL, Lijbrandt en Concepts. Om ervoor te zorgen dat dochterbedrijf Telfort een prijsvechter wordt op de glasvezelmarkt, worden de overgenomen providers ondergebracht bij Telfort. Hierdoor kan Telfort nu concurreren met grote glasvezelproviders. De overgenomen providers zullen na de samenvoeging niet meer los van elkaar bestaan.

In verband met de overname worden geen nieuwe XMS-abonnementen meer verkocht. Huidige klanten worden op de hoogte gesteld en in 2014 of begin 2015 zullen de XMS-abonnementen worden omgezet in Telfort abonnementen. Telfort wil dat huidige klanten van XMS weinig hinder ondervinden van de overname. Het overzetten gebeurt daarom automatisch, nadat klanten hierover bericht hebben gehad.