Vodafone

In 2002 werd de merknaam Libertel officieel veranderd in Vodafone. De provider is in Nederland vooral bekend als mobiele provider, maar biedt nu ook vaste diensten aan. Hiermee gaat Vodafone concurreren met onder meer KPN en Tele2.

In 1993 kreeg men toegang tot een GSM-netwerk. Hierna is het aantal Nederlanders met een mobiele telefoon sterk gestegen. Twee jaar later verwerft Libertel een vergunning voor het tweede GSM-netwerk van Nederland. In 2002 werd de naam Libertel veranderd in Vodafone. Inmiddels is de provider uitgegroeid tot een multinational en behoord het tot één van de grootste merken ter wereld. Vodafone is actief in meer dan 70 landen. Vodafone is in Nederland vooral bekend als mobiele provider en heeft inmiddels een landelijke 4G dekking met haar mobiele netwerk. Maar in 2014 ging Vodafone ook de concurrentie aan met DSL-aanbieders en kabelaars. Sindsdien biedt de provider ook internet, vaste telefonie en interactieve TV aan.

Vaste diensten
Vodafone biedt een Alles-in-1 pakket aan voor vaste diensten. Het pakket bevat standaard een internetverbinding en men kan vervolgens zelf kiezen of daar interactieve TV en/of bellen aan wordt toegevoegd. Met interactieve TV profiteert men van veel (HD-)zenders en de mogelijkheid om programma’s terug te kijken. Het abonnement kan maandelijks worden gewijzigd en uitgebreid met verschillende opties.

Internet
De internetabonnementen van Vodafone worden aangeboden via een DSL of glasvezelverbinding. De maximale internetsnelheden variëren daarbij van 20Mb/s tot 500Mb/s. Voor glasvezel geldt dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Met een DSL-verbinding bedraagt de uploadsnelheid één-tiende van de downloadsnelheid.

Mobiel internet
Voor een smartphone, tablet of laptop kan men een abonnement afsluiten voor mobiel internet. De verschillen tussen de abonnementen zijn het aantal Gb’s van de databundel en de internetsnelheden. De snelheden variëren tussen de 2Mb/s en 25Mb/s.

Vodafone mobiel
Verder kan men ook nog altijd bij Vodafone terecht voor mobiele abonnementen. De abonnementen kunnen afgesloten worden met of zonder telefoon. Vervolgens kan gekozen worden voor prepaid, hybride of vooraf vastgestelde bundels. Vodafone biedt onder andere internetbundels tot 6Gb en de mogelijkheid tot onbeperkt bellen.