Wat heb ik nodig voor mobiel internet?

De essentiële onderdelen voor mobiel internet verschillen van de benodigdheden voor vast internet. Het signaal van mobiel internet loopt namelijk niet via een vaste verbinding, maar hangt ergens in de lucht.

Allereerst is er een geschikt apparaat nodig dat mobiel internet ondersteunt. Maar het vinden hiervan zal waarschijnlijk weinig problemen opleveren. Tegenwoordig is mobiel internet voor vrijwel elke nieuwe smartphone, tablet of laptop een optie. Daarnaast is voor mobiel internet op een mobiele telefoon of tablet een simkaart nodig. De kaart wordt in het apparaat geplaatst waardoor men gebruik kan maken van Wi-Fi en het mobiele netwerk van de provider. Met een laptop kan men internetten via een mobiele hotspot of door een USB-modem (dongel) die een internetsignaal oppikt van het 3G- of 4G-netwerk.

Als laatste is er een abonnement nodig waarmee men kan internetten. Hierbij kan gekozen worden uit een abonnement met internetbundel of prepaid. Met een internetbundel wordt maandelijks een vaste bedrag betaald voor een vast aantal Mb’s. Als het aantal Mb’s overschreden wordt, betaalt men de kosten per Mb buiten de bundel. Met een prepaid abonnement wordt vooraf tegoed ingekocht. Als het tegoed op is zal er nieuw tegoed gekocht moeten worden om weer te kunnen internetten.